Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Brandweer blikt terug op geslaagde oefening aan Voorpoortplein

Geplaatst op: 11 februari 2022

Donderdag schrok het centrum van Vollenhove op. Veel mensen dachten dat er een uitslaande brand gaande was aan het Voorpoortplein. Dit bleek echter te gaan om een oefening.

Aanrijdend kwam bij het oefenende korps de informatie binnen dat het een uitslaande brand betrof en niet zeker was of er personen binnen zouden zijn. Hierop werd opgeschaald naar grote brand waarbij de korpsen uit Zwartsluis en Steenwijk werden gealarmeerd om bijstand te verlenen tijdens de oefening.

De leerdoelen voor deze oefening bestonden uit slachtofferbehandeling, brandbestrijding 2.0 en samenwerking met verschillende eenheden en disciplines. In totaal werden er 7 slachtoffers gered waarvan enkelen werden opgevangen in de winkel van de plaatselijke groenteboer.

“Graag willen wij de Familie Jos Lok, bedanken voor het beschikbaar stellen van deze mooie oefenlocatie. En De Echte Groenteman Simon Dragt voor de opvang van de gewonden. Ook bedanken wij iedereen die heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze mooie en realistisch oefening”, besluit het korps.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra