Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Wiedewereld neemt beweegvloer in gebruik

Geplaatst op: 18 februari 2022

Op Christelijk Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan bewegen en bewegend leren. Onlangs is in het speellokaal een beweegvloer voor de peuters en kleuters geïnstalleerd.

“De spellen in de beweegvloer, die vanuit een beamer aan het plafond op de vloer geprojecteerd worden, nodigen de kinderen niet alleen uit om al kruipend, schuivend,  springend en dansend bezig te zijn met het leren van bijvoorbeeld kleuren, vormen, letters en cijfers, maar ze bevorderen ook het begrijpend luisteren, de concentratie en het samenwerken van de kinderen”, vertelt directeur Nelleke Ykema.

“Bij ontdekkend leren speelt bewegen een belangrijke rol. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bewegen een positief effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen. Het zorgt voor betere verbindingen tussen verschillende delen van de hersenen, waardoor er een betere communicatie ontstaat tussen die gebieden.
Door de toenemende kennis van de werking van het brein is duidelijk geworden dat kinderen niet alleen achter een tafeltje in de klas zouden moeten leren, maar juist ook door nieuwe dingen spelenderwijs te onderzoeken en te ontdekken”, vult Ykema aan.

“De onderliggende theorie is natuurlijk belangrijk, maar we kunnen hier ook gewoon zeggen dat zowel de kinderen als de teamleden erg enthousiast zijn over de nieuwe aanwinst”, besluit de school.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra