Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Vrijwilligers maken boten Natuurmonumenten vaarklaar

Geplaatst op: 9 maart 2022

Vrijwillige schippers van Natuurmonumenten leggen nu de laatste hand aan het winteronderhoud van de open excursieboten en de ecowaterbussen. In de winterperiode is er hard geschuurd, gelakt en hersteld. Geen moeite was te veel om bezoekers komend seizoen weer mee het water op te kunnen nemen. Varend ontdek je De Wieden tenslotte het best.

Liefhebbers kunnen vanaf 2 april weer aan boord van de excursieboten. Er zijn komend seizoen veel verschillende vaartochten. De kortere tochten om De Wieden te ontdekken staan wekelijks op het programma. Ook de lange tochten zijn weer terug. Zo zijn in april de eendenkooi en de aalscholverkolonie te bezoeken. Ook een lange zwerftocht in de omgeving van Belt-Schutsloot staat op het programma. Vanaf juni zijn er ook weer avondtochten, zoals de volle maantocht.

Lida Blok vertelt: “Vanaf 23 april kun je ook weer mee met de ecowaterbus. Met de waterbussen doorkruis je De Wieden. Op het achterdek kunnen ook fiets of rolstoel en ook de hond mee . Vanaf 23 april pendelen de waterbussen weer elke dag twee maal van Sint Jansklooster naar het leuke Blokzijl en bekende Giethoorn en terug. Hoe leuk is het om varen en fietsen te combineren met een bezoek aan deze leuke plekken. Check altijd even de vaartijden, want met harde wind kunnen de fluisterstille boten niet uitvaren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra