Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 mei 2022
Agenda
Active

Lintjes aan te vragen tot 1 juni

Geplaatst op: 4 mei 2022

Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2023 tot uiterlijk 1 juni 2022 bij de burgemeester indienen.

Een Koninklijke onderscheiding wordt niet zomaar uitgereikt. De persoon in kwestie moet zich geruime tijd – minimaal 15 jaar – belangeloos hebben ingezet voor de maatschappij. Niet alleen in het verleden, maar ook nu nog. Ook iemand die een bijzondere prestatie heeft verricht of een voorbeeldfunctie heeft, kan in aanmerking komen voor een onderscheiding. Datzelfde geldt voor iemand die vanuit zijn of haar betaalde baan bijzondere verdiensten heeft.

Een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding hoeft niet per se voor de Lintjesregen te worden aangevraagd. Het is ook mogelijk om een voorstel in te dienen voor een bijzondere gelegenheid.  De aanvraag moet dan 5 maanden voor de datum van uitreiking worden ingediend. Het tussentijds uitreiken van een Koninklijke onderscheiding kan alleen als er een rechtstreeks verband is tussen de verdiensten waarvoor iemand wordt voorgedragen en de datum van uitreiking. Hierbij kunt u denken aan een jubileum bij een vereniging of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie.

Klik hier voor meer info.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra