Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
4 mei 2024
Agenda
Active

‘Maaibeleid Steenwijkerland zorgt voor gevaarlijke situaties’

Geplaatst op: 28 mei 2022

Taco de Jonge uit Sint Jansklooster hoopt dat de gemeente Steenwijkerland vaker de bermen gaat maaien. De huidige situatie zorgt volgens hem voor gevaarlijke situaties. Als voorbeeld noemt hij het maaibeleid van de gemeente Zwartewaterland. Daar wordt regelmatig gemaaid en die verschillen worden goed zichtbaar op de gemeentegrens tussen Zwarsluis en Sint Jansklooster.

“Vooral in de avond en in de nacht is het een groot risico. Het licht word gebroken waardoor mensen de reeën niet zien aankomen en deze op het laatste moment niet ontweken kan worden. Ook niet als er door de bestuurders keurig aan de snelheid word gehouden”, merkt De Jonge op via zijn Facebookaccount.

“Na vorig jaar een klacht te hebben gestuurd werd ik gewezen op het gewijzigde maaibeleid. In het kader van verschraling word er minder vaak gemaaid (een keer per jaar) maar wel d.m.v. maaizuigen direct afgevoerd. Het idee is dat de berm dan minder hard groeit doordat de bodem minder voeding bevat”, vult Taco aan.

“Het probleem is dat dit de eerste jaren in elk geval niet werkt. Ook heb ik zelf al meerdere keren een -bijna- aanrijding gehad met een ree. En al meerdere aangereden reeën gevonden”, besluit hij.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra