Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
30 april 2024
Agenda
Active

Unieke Peuter4daagse bij De Wiedewereld 

Geplaatst op: 10 juni 2022

De afgelopen jaren kwamen in Zuid Limburg duizenden peuters in beweging tijdens de Peuter4daagse. Vanwege het succes besloot JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter4daagse ook landelijk aan te bieden. Dit jaar deed ook de Peuteropvang van Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster mee. Een enthousiaste groep peuters wandelde vier dagen rondom de eigen opvanglocatie en verdiende zo de officiële Peuter4daagse medaille. 

Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier wandelen. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal. Dit past helemaal in de visie van de Wiedewereld dat bewegen en bewegend leren erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

De Peuter4daagse bij de Wiedewereld was een echt feest. Na iedere wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart. Op de dagen dat zij niet op de opvang waren, liepen zij thuis met hun ouders. Zo werden ook zij bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag werden de peuters niet alleen binnen gehaald door ouders/verzorgers maar ook door de kinderen van groep 8 die zorgden voor een gezonde traktatie, een poort van versierde bogen en muziek op de drum. Natuurlijk ontvingen de kinderen hun welverdiende wandeldiploma en hun mooie Peuter4daagse medaille.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra