Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 mei 2024
Agenda
Active

Gouden medaille voor Vollenhoofsch Fanfare op marsconcours Rastede

Geplaatst op: 4 juli 2022

Vollenhoofsch Fanfare heeft zaterdag deelgenomen aan het internationale marsconcours van de Rasteder Musiktage in Duitsland. Voor hun prestatie werden de muzikanten beloond met 81,50 punten, goed voor een gouden medaille, daarnaast werd een tweede plek behaald in de divisie waarin werd uitgekomen.

Vorig jaar oktober is er een start gemaakt met maandelijkse marsrepetities onder leiding van marsinstructeur Erik Zweers en werd vrij snel deelname aan het marsconcours in Rastede het beoogde doel. De afgelopen maanden werden de marsrepetities gehouden op de sportvelden van Vollenhove en Marknesse en de try-out op de voorafgaande vrijdagavond werd goed bezocht door het publiek. Bovendien hebben de muzikale repetities onder leiding van Jos van Elburg van de slagwerkgroep en Erik van de Weerd van de concertfanfare hun vruchten afgeworpen.

Met dit optreden wordt het eerste deel van dit seizoen succesvol afgesloten en is VF er even tussenuit voor een welverdiende vakantie. Zo zijn er meerdere straatoptredens geweest in de omgeving tijdens avond4daagses en optochten en werden er 4 concerten gegeven door de concertfanfare en slagwerkgroep.

Direct na de vakantie gaat de Marchingband weer volop aan de bak met 5 optredens in de agenda voor augustus/september. Zo is zij te zien tijdens de corso’s in Sint Jansklooster en Vollenhove evenals de Streetparade op 23 augustus in Vollenhove. Daarna volgen in september nog optredens in Havelte en Blokzijl Op 15 oktober staat het najaarsconcert gepland voor alle afdelingen van Vollenhoofsch Fanfare. Ook in de periode van Sinterklaas en kerst hoopt VF het publiek te kunnen verblijden met een rondgang, concert of een serenade.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra