Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Geslaagd kamp voor jeugdleden survivalrun

Geplaatst op: 11 juli 2022

Het seizoen van de Trainingsgroep Survivalrun Vollenhove is voor de jeugdleden afgesloten met een avontuurlijk kamp in Dronten.

Zo’n 40 jeugdleden vertrokken op vrijdagmiddag naar Dronten voor een onbekend avontuur. Op de locatie aangekomen moesten de jeugdleden zelf hun onderkomen voor de nacht bouwen. Met behulp van bomen, takken, touwen en zeilen werden tenten gemaakt. Na het avondeten stonden allerlei spellen op het programma waarbij samenwerken centraal stond. De avond werd afgesloten met een kampvuur waarboven de jeugdleden marshmallows en broodjes konden bakken.

Stoere activiteiten

Na een frisse nacht werden er pannenkoeken gebakken boven het kampvuur. Daarna vertrok de groep hardlopend naar Zwaan Buitensport. Er stonden tal van uitdagende activiteiten op het programma: een hoge toren van kratten maken, archery tag spelen, boogschieten, een vlot bouwen, survivalrunnen op de baan en klimmen op een klimwand. Het kamp werd afgesloten met een lekker broodje frikandel.

Jantje Beton

Het jeugdkamp is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jantje Beton. In maart hebben de jeugdleden hiervoor gecollecteerd. De helft van de opbrengst is naar de organisatie van Jantje Beton gegaan en de andere helft is besteed aan het jeugdkamp zodat er slechts een kleine eigen bijdrage door de ouders moest worden betaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra