Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Gé van der Linde 70 jaar lid van Sursum Corda

Geplaatst op: 13 juli 2022

(van links naar rechts): Tiny van der Linde, Jansje Lassche, Henny Dedden, Gé van der Linde en Doortje van der Linden. Foto: Sursum Corda.

Veertig, vijftig, zestig en zelfs zeventig jaar. Christelijk gemengde zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster zette deze week vijf jubilarissen in het zonnetje voor hun jarenlange lidmaatschap.

Net vijftien was ze toen ze zich aanmeldde voor het koor. Gé van der Linde, toen nog Van Eerde, wilde graag zingen, maar was in eerste instantie niet welkom. Te jong, volgens de regels. Gé gaf echter niet op en kreeg uiteindelijk toestemming om te komen repeteren. Dat houdt ze inmiddels al 70 jaar vol, waarvan ze ook geruime tijd de voorzittersrol vervulde. Zingen brengt haar nog altijd veel plezier. ‘Zolang ik kan, blijf ik op het koor’, zegt ze.

Vijftien jaar

Ook Henny Dedden kreeg te horen dat ze met haar vijftien jaar eigenlijk te jong was voor Sursum Corda. Maar ook zij gaf niet op en zingt al zestig jaar met veel genoegen. Doortje van der Linden heeft eveneens haar zestigjarig jubileum bereikt. Jansje Lassche en huidig voorzitter Tiny van der Linde zijn respectievelijk vijftig en veertig jaar lid.

Oorkonde

Het vijftal jubilarissen werd dinsdag 12 juli gehuldigd voor hun trouwe inzet. Zij kregen een oorkonde namens de Nederlandse Zangersbond, een beeldje, een fleurig boeket en applaus van de aanwezige familieleden. De vijf dames hopen nog heel wat jaren te kunnen zingen tot eer van God en tot vreugde voor henzelf en anderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra