Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 september 2022
Agenda
Active

Bewoners Leeuwte maaien zelf de berm: ‘gemeente doet het niet’

Geplaatst op: 8 augustus 2022

Het maaibeleid in Steenwijkerland verdient wat veel mensen betreft geen schoonheidsprijs. Vorige week ondervond een chauffeur aan De Barsbeek de gevolgen van het maaibeleid. De medewerker van Connexion zag door een niet-gemaaide berm enkele ‘varkensruggen’ over het hoofd. Gevolg: de bus werd vastgereden op de betonnen rug.

Na het lezen van dat bericht trok Geuje Rook aan de bel bij onze redactie. “De gemeente laat een strookje maaien van 50 tot 75 centimeter. Hierdoor ontstaan onoverzichtelijke situaties. Aan de Leeuwte nemen bewoners het heft in eigen handen door zelf de maaimachine ter hand te nemen”, aldus Rook, die de maaiacties van zijn buren waardeert.

Rook hoopt, mede namens zijn buren, dat de gemeente Steenwijkerland een beter maaibeleid introduceert. Volgens hem is het gevaarlijk als het kruid en het gras in de berm zo hoog staat. In bochten kunnen automobilisten mogelijk fietsers of wandelaars over het hoofd zien. Rook hoopt dan ook dat lokale politici aan de bel trekken op het gemeentehuis in Steenwijk over deze kwestie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra