Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Jubilerend Kluitenberg nu al blij met 50e dahliareus (video)

Geplaatst op: 13 augustus 2022

De corsobouwers in Sint Jansklooster leggen de laatste hand aan hun creaties. Met nog een kleine week te gaan tot het evenement, worden alle zeilen bijgezet om alles klaar te maken voor komende vrijdag.

Corsogroep Kluitenberg is de oudste deelnemer van het corso. Ze bouwen dit jaar hun vijftigste wagen en stappen daarom uit hun comfortzone. “We hebben een ontwerper gestrikt uit Zundert, een andere corsoplaats in Nederland. Verder hebben we veel bewegende onderdelen, ook dat is nieuw voor ons. Daarom hebben we vandaag, een kleine week voor het corso, de wagen al in elkaar gezet. Mochten de opzetstukken niet passen, heb je nog genoeg tijd om aanpassingen te doen”, vertelt corsobouwer Dirk Lassche.

Maar het valt hem 100 procent mee. “Er moeten nog wat details worden aangebracht, maar hij wordt misschien wel mooier dan we hadden gedacht”, zegt Lassche. Daar waar andere groepen soms wat moeite hebben om jongeren met lekker weer naar de bouwlocatie te krijgen, hebben ze daar bij Kluitenberg geen last van. “Nee hoor, we bouwen van generatie op generatie en het is hier enorm gezellig”, zegt Dirk, die benadrukt dat Kluitenberg niet zozeer voor de hoge podiumplaatsen bouwt.

Jan Rook is mede-oprichter van de groep en had niet verwacht dat ze zolang actief zouden zijn met hun groep. “Het is een enorm lange tijd, maar als je gezond bent blijf je graag doorbouwen. Het is enorm gezellig en ondanks de mindere dingen, zoals brand bij de wagen, blijf je er ieder jaar weer naar uitzien. We verwachten ook geen grote prijzen, als we een paar wagens onder ons hebben zijn we al tevreden”, zegt Rook.

Vanaf dinsdag worden op verschillende plekken in Nederland in totaal enkele miljoenen dahlia’s geplukt. Die worden vanaf woensdag bevestigd op de dertien dahliareuzen. Vrijdagmiddag- en avond trekken de giganten door het centrum van Sint Jansklooster. RTV Oost registreert de middagrondgang die zaterdagavond 20 augustus wordt uitgezonden op televisie.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra