Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Vollenhoofsche brandweerlieden lopen 600 treden op

Geplaatst op: 13 september 2022

Afgelopen weekend werd ter nagedachtenis aan 9/11 de Fire Stair Climb in de WTC-toren in Almere gehouden. Ook brandweerlieden Mark Koedijk, Marloes de Wagt en Pascal Remijnse uit Vollenhove deden hier aan mee.

Het recept van de WTC trappenloop is niet nieuw. Brandweermensen gaan jaarlijks de sportieve uitdaging aan om de 30 verdiepingen en 600 treden in brandweerpak en met het gebruik van ademlucht te bedwingen. Medewerkers van politie, ambulance en Defensie mogen ook in hun werktenue meedoen.

“Het heeft een dubbele betekenis omdat 9/11 bij iedereen in z’n geheugen zit. Daar zijn ook 348 brandweermannen omgekomen”, zegt Pascal Remijnse.

Goede doel

Tijdens inzetten hebben hulpverleners regelmatig met ingrijpende gebeurtenissen te maken. Gebeurtenissen die soms grote gevolgen hebben en die ervoor zorgen dat leven verandert in ‘overleven’. Stichting Bevrijd van PTSS richt zich op het in contact brengen van uniformdragers met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in het helpen van veteranen en (oud-)geüniformeerden met een mentaal en/of fysiek trauma. In totaal is er ruim 17.000 euro opgehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra