Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Gasten Kamper Erve moeten vertrekken na overname Hofparken

Geplaatst op: 24 september 2022

Meerdere vaste gasten van ‘t Kamper Erve zitten met hun handen in het haar. Ze moeten weg van de camping omdat de voormalige eigenaar het park heeft verkocht aan Hofparken. Probleem: ze kunnen nergens anders terecht voor een seizoensplaats.

Met toenaam in dit artikel verschijnen willen ze niet. De sfeer op ’t Kamper Erve is er niet veel beter op geworden sinds er een brief op de mat plofte van Hofparken. Meerdere mensen op leeftijd lieten de afgelopen jaren nieuwe stacaravans bouwen met het idee hier tien of misschien wel twintig jaar te staan. Maar door de verkoop van Hofparken moeten ze vertrekken. Maar waarheen? Dat is de grote vraag. Ondanks dat de vorige eigenaren geregeld hebben dat vaste gasten nog vier seizoen mogen blijven staan, komt er een einde aan de optie om zelf een caravan op ’t Kamper Erve neer te zetten.

Dat de vaste gasten nu van de camping moeten, vinden ze jammer. Er wordt plaatsgemaakt voor nieuwe chalets. “Vakantie wordt eigenlijk onbetaalbaar voor de gewone man met die gloednieuwe megaparken”, schetst men de situatie. Los daarvan weten gasten niet waar ze op den duur naartoe moeten.

Dat komt omdat in veel plattelandsgebieden een trend waarneembaar is. Grote vakantiebazen staan met miljoenen euro’s voor de deur bij campingeigenaren met de vraag of ze hun park willen verkopen. Dat gebeurt dan ook regelmatig. Giethoorn en de Ronduite zijn er een voorbeeld van, maar afgelopen week gebeurde het ook in Balkbrug. Campings worden leeggeveegd en maken plaats voor dure chalets.

Ja, bewoners van ’t Kamper Erve kunnen hun plaats op de camping kopen voor meer dan 40.000 euro. Echter moeten ze daarvoor wel een stacaravan kopen die in het beeld past dat Hofparken voor ogen heeft. “Er is geen plek meer voor ‘normale’ vakantiegangers. Daarom doen we een oproep: waar kunnen wij voortaan staan met onze stacaravan? Desnoods maken we een nieuwe camping bij een boer in een weiland. Want een vaste plek krijgen op een camping in de kop van Overijssel lijkt inmiddels onmogelijk geworden”, besluiten de vaste gasten, die tevens hopen dat de gemeente Steenwijkerland een kritisch oog heeft voor dit soort parkovernames.

Namen van betrokkenen zijn bij de redactie bekend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra