Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Huttenbouwen en vuur maken in De Wieden

Geplaatst op: 27 september 2022

Altijd al willen leren hoe je een schuilhut bouwt? Hoe je sporen kan herkennen of vuur maakt zonder lucifers? Kom op 18 oktober naar Bezoekerscentrum De Wieden en beleef een buitendag vol avonturen in de natuur. Wiebel over sloten, bouw en sjouw, steek het water over en doe nog veel meer!

Zoek alle uitdagingen langs de route over het drijvende land. Verzamel alle stempels en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR. Trek laarzen en oude kleren aan want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden!

Wat ga je allemaal doen?

Je leert echt van alles! Je leert dierensporen herkennen. Je gaat ook dieren natekenen en ze zoeken langs het pad over het drijvende land! Dan ga je je wel eerst camoufleren! Je maakt misschien wel vuur met een firestick. En als je durft steek je het water over met wiebelige planken!

Praktische informatie

De Wilde Buitendag in De Wieden is geschikt voor alle kinderen van 4 – 12 jaar. 70% van de uitdagingen langs de route over het vlonderpad zijn ook toegankelijk voor rolstoelers. Geef je op voor deze OERRR leuke dag op 18 oktober via de activiteitenagenda van De Wieden: https://www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten .

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra