Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Lampjes repareren en fietsbellen monteren in Vollenhove

Geplaatst op: 17 november 2022

Reportage: Jacqueline Meijer

Het was niet bepaald het mooiste weer vanochtend tijdens de fiets(verlichting)controles bij de basisscholen in Vollenhove, maar dat mocht gooide geen roet in het eten. Want dankzij deze controles bij De Voorpoort, Sint Martinus het Kompas kunnen kinderen weer veilig de weg op.

Dat fietsen in deze periode worden gecontroleerd is niet zomaar. Vooral met het oog op de belangrijke verlichting kiest men voor november. Het doel van deze actie is om het bewustzijn van een veilige fiets onder schoolgaande fietsers te vergroten. Nu de dagen weer korter worden en het eerder en langer donker is, is een goed werkende verlichting nog belangrijker. Fietsers zonder licht vallen, zelfs overdag in de mist, voor het overige verkeer nauwelijks op.

Fietsverlichting die haperde tijdens de controle is door de vrijwilligers van Veilig Verkeer, voor zover mogelijk, gelijk gerepareerd. Tevens is de algehele fiets gecheckt op remmen, reflectoren, loszittende onderdelen, juiste zadelhoogte enz. Bij een aantal kinderen is er een bel gemonteerd, want ook dit is verplicht op een fiets.

Deze actie wordt ondersteund door de gemeente Steenwijkerland en de politie welke, in samenwerking met Veilig Verkeer Steenwijkerland, regelmatig controles op fietsverlichting uitvoeren. Geen goede of ontbrekende fietsverlichting betekent een boete van maar liefst € 60, daar kan je heel wat goede verlichting voor kopen. Echter is het belangrijkste doel natuurlijk dat de kinderen op een goed werkende fiets met deugdelijke verlichting de weg op gaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra