Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Honderden kerststalletjes te bewonderen in Vollenhove

Geplaatst op: 6 december 2022

‘Kerstgroepen uit alle landen’ is de titel van de kerstgroepen-expositie in het Stadsmuseum in Vollenhove. Van 10 december 2022 tot en met 8 januari 2023 kan men aan de Bisschopstraat 36 genieten van een sfeervolle kerstgroepententoonstelling.

In deze expositie met wel een paar honderd groepen en groepjes van klassieke tot moderne stijl en gemaakt van diverse materialen, is te zien hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld. Uit alle landen zijn sfeervolle kerstgroepen te zien. Iedere kerstgroep is weer anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.

De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collectie van Ida en Peter Diemer. Zij verzamelen al jaren en zijn lid van de vereniging “Vrienden van de kerstgroep Nederland”. Ida en Peter hebben in de loop der jaren een bijzonder mooie en waardevolle collectie opgebouwd met ongeveer 2200 verschillende groepen en groepjes.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren “kerststallen-stad” wordt.

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk. Voor de kinderen is er een fotopuzzel.

Openingstijden en informatie over toegangsprijzen: www.chcvollenhove.nl of 0527-244413.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra