Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
14 mei 2024
Agenda
Active

Sfeervolle feestverlichting officieel in gebruik genomen

Geplaatst op: 9 december 2022

De verlichting in de boog op de achtergrond floept aan nadat Trijn Jongman de schakelaar om zet.

Vollenhove gaat een nog sfeervollere winter tegemoet. Met het omzetten van de schakelaar werden de sfeervolle bogen in het centrum officieel in gebruik genomen.

“Het is een initiatief van de VOC-leden, maar natuurlijk bestemd voor heel Vollenhove”, zegt André Spans namens de VOC. Daarmee doelt hij ook op de toekomstplannen van de 19 bogen die in het centrum hangen. “We hopen dat inwoners ook hun steentje willen bijdragen. Zo lijkt het ons een leuk idee om de verlichte bollen rond Sinterklaas te vervangen voor pakjes. Of bijvoorbeeld een paasei met Pasen”, zegt Spans.

Iedereen uit Vollenhove wordt uitgenodigd om mee te denken en invulling te geven aan de bogen. “Maar ook mensen die af en toe willen helpen met het ophangen ervan zijn welkom”, vult André aan. Want dat is waar de VOC op hoopt: dat het bezit wordt van alle inwoners en mensen ook de handen uit de mouwen steken om de bogen actueel en netjes te houden.

Het was overigens een hele opgave om de bogen in het centrum te krijgen. Het aanbrengen werd dan weliswaar uitbesteed aan een bedrijf, maar er ging meer dan een jaar van voorbereiding aan vooraf. De VOC heeft tal van huishoudens benaderd met de vraag of men staal- en stroomkabels aan de woningen mocht hangen. “Gelukkig reageerde iedereen heel positief”, besluit André.

Trijn Jongman is vooral blij dat inwoners zelf de handschoen hebben opgepakt, dat is volgens haar kenmerkend aan Vollenhove. “Het is echt een initiatief vanuit de samenleving, dat is het mooie hieraan”, zegt de wethouder.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra