Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 mei 2024
Agenda
Active

Stichting JY houdt kerstdiner voor kwetsbaren

Geplaatst op: 9 december 2022

Speciaal voor de meest kwetsbare mensen uit de regio organiseert Stichting JY samen met het Diaconaal Platform Steenwijkerland, de Voedselbank, Stichting Present Steenwijkerland en drukkerij Bijzonderdruk een kerstdiner op 23 december. “We zijn zo blij dat het na twee jaar eindelijk weer kan. Ook restaurant De Rietstulp uit Giethoorn zijn we wederom erg dankbaar voor het diner en hun inzet”, aldus Yvonne Meijer van Stichting JY.

“Je zou denken dat iedereen rond de kerstdagen wel gezelligheid en warmte ervaart. Toch is dat niet altijd het geval. Er zijn genoeg ouderen, gezinnen en kinderen die niet met familie of vrienden samen spelletjes spelen aan tafel, genieten van een heerlijke kerstmaaltijd of een liefdevol ingepakt cadeau krijgen op kerstochtend”, zegt Yvonne Meijer.

Hun persoonlijke situaties kenmerken zich volgens Meijer vaak door eenzaamheid, weinig financiële middelen of een broze gezondheid. De decembermaand is voor hen soms een lastige periode. Met het kerstdiner doorbreken de organisatoren dit gevoel. Het initiatief zorgt voor een lichtpuntje voor wie het nodig heeft.

Yvonne: “De sfeervol verlichte kersttafel en het heerlijke eten en drinken zorgt elk jaar weer voor dankbare gezichten en hartverwarmende reacties. Ook deze mensen verdienen het om even alles van zich af te laten glijden.” Senno Geertsma van De Rietstulp voegt daaraan toe: “We dragen graag ons steentje bij aan dit initiatief. Onze leveranciers betrekken we daar ook bij. Normaal zijn we dicht, maar voor dit moment gaan we speciaal open. En dat wordt zo gewaardeerd. In een leuke en ongedwongen sfeer zien we jong en oud genieten. Daar doen we het voor.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra