Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Verlichte trekkertocht gekoppeld aan goed doel: Voedselmakers voor de Voedselbak

Geplaatst op: 15 december 2022

De lampjes worden alvast getest.

Het is slechts de tweede keer dat de verlichte trekkertocht wordt georganiseerd, maar de organisatie heeft nu al geen klagen over de animo. Al 150 trekkers hebben zich opgegeven om 28 december mee te rijden door de kop van Overijssel.

“Dat betekent dat we vol zitten, want je wil wel dat de tocht soepel verloopt”, zegt Monique van der Linde. Samen met drie andere boerinnen is ze druk bezig met het organiseren van het evenement. “Vorig jaar heeft LTO Steenwijkerland deze actie binnen twee weken opgezet. Afgelopen najaar kregen wij een telefoontje of we als groep boerinnen de organisatie op ons wilden nemen”, zegt Monique, die dagelijks druk is met het regelen van allerlei zaken rondom de trekkertocht.

De verlichte trekkertocht begint dit jaar in Oldemarkt. Vervolgens zetten de deelnemers koers richting Steenwijk. “Door dit jaar al vroeg op de avond door Steenwijk te rijden, hopen we dat daar ook veel volk langs de kant staat”, legt Monique uit. Vervolgens rijdt de optocht van 150 landbouwvoertuigen via Zuidveen naar Giethoorn. Via Wanneperveen, Belt Schutsloot en Sint Jansklooster eindigt de route die avond om 21:30 uur in Vollenhove.

“Dit is de eerste keer dat we deze route rijden, vorig jaar gingen we langs het ‘linker’ gedeelte van Steenwijkerland. In totaal leggen we ongeveer 45 kilometer af”, zegt Van der Linde. Zij benadrukt dat plezier en beleving voorop staan, maar er ook een serieuze zaak aan de verlichte tocht wordt gekoppeld. “We gaan namelijk geld inzamelen voor de Voedselbank Steenwijkerland. Dat doen we niet door met een collectezak langs de route te staan, maar door online een inzamelingsactie op te starten”, vertelt de organisatie. Dit alles onder het motto ‘voedselmakers voor de Voedselbank’.

Ook bedrijven hebben inmiddels toegezegd een duit in het zakje te doen. Particulieren kunnen via de sociale media van LTO Steenwijkerland de doneerpagina vinden. “De Voedselbank kan het geld goed gebruiken. Niet alleen voor voeding, maar ook om de energiekosten te drukken. Want je kunt je voorstellen dat oude koelsystemen niet energiezuinig zijn”, vult Monique aan.

Ze hoopt daarnaast dat boeren met deze actie in een positief daglicht blijven staan. Wie de trekkers wil bekijken, is 28 december welkom langs de route. In Vollenhove eindigt de route bij Van Benthem Diervoeders.

Klik hier voor meer info en de donatiemogelijkheden.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra