Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Dames van trekkertocht overhandigen cheque aan Voedselbank

Geplaatst op: 5 januari 2023

De verlichte trekkertocht die op 28 december werd gehouden, heeft in totaal 10.233 euro opgeleverd voor de Voedselbank Steenwijkerland. Vandaag overhandigden de organiserende boerinnen deze aan een blije Voedselbank-voorzitter Sipke Dekker: “Toen de dames mij vorig jaar belden om deze actie aan te kondigen, had ik niet in de gaten dat dit zo’n geweldig bedrag zou opleveren.”

Meer dan 150 trekkers reden vol verlichting een route door Steenwijkerland. Via een online donatiepagina konden particulieren en bedrijven een duit in het zakje doen. Dit alles onder de noemer: voedselmakers voor de voedselbank. Dekker is enorm blij met het bedrag dat Savannah, Mireille, Monique en Annemiek kwamen overhandigen: “We hebben inmiddels zo’n 20 procent meer gezinnen die hier een pakket ophalen en ook de energiekosten lopen op. Op een begroting van 80.000 euro komt die 10.233 euro als een prachtige aanvulling.”

De boerinnen namen daarnaast koeken, uien en chocolademelk mee. Eerder regelden ze al kerstpakketten. “Met het bedrag kunnen we vooral versproducten inslaan zoals eieren en groente. Maar ook wasmiddel en brandstof voor onze busjes”, vult Sipke aan, die het viertal een bos bloemen overhandigde als blijk van waardering.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra