Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Vollenhoverbrug vanaf 13 februari zeven weken in onderhoud

Geplaatst op: 24 januari 2023

De Vollenhoverbrug in juni 2022 tijdens boerenprotesten.

Maandag 13 februari starten de werkzaamheden aan de Vollenhoverbrug over het Vollenhoverkanaal.De werkzaamheden aan het bedieningssysteem duren zeven weken. Tijdens deze periode van zeven weken kan de brug niet geopend worden en geldt er voor het scheepvaartverkeer een hoogtebeperking van 3,1 meter.

De Vollenhoverbrug is pas in 2012 in gebruik genomen en hoeft nog niet gerenoveerd te worden zoals de andere bruggen en sluizen in de provincie Flevoland. Het enige wat vervangen gaat worden is het bedieningssysteem en alles wat daarmee samenhangt.

De brug blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor het autoverkeer, met uitzondering van enkele nachtelijke afsluitingen, die nodig zijn om de brug te testen. Het gaat om de nachten van 15/16 maart en 16/17 maart. De testwerkzaamheden vinden plaats van 24:00 uur tot 6:00 uur in de ochtend. Het autoverkeer moet deze nachten gebruik maken van de omleidingsroute via de Steenwijkerweg (N333), de Beulakerweg/Blauwehandseweg (N334) en de Veneweg (N762).

In de nacht van vrijdag 10 naar zaterdag 11 februari wordt er tussen 1:00 en 2:00 uur ’s nachts een schakelkast geplaatst, waarvoor het nodig is om een halve rijbaan te stremmen. Op dat moment zijn verkeersregelaars aanwezig die het verkeer begeleiden. Op 28 februari ’s avonds zal de brug worden geopend voor doorvaart van een schip van Royal Huisman. Omdat de brug dan handmatig moet worden geopend, kan het oponthoud op de weg langer zijn dan gebruikelijk.

Tijdens de nachtelijke afsluitingen kan het langzame verkeer, zoals fetsers, voetgangers en landbouwverkeer tussen het testen door de brug wel passeren. Men moet tijdens deze nachten wel rekening houden met oponthoud van ongeveer 15 minuten. Tijdens het plaatsen van de bouwketen in de week van 23 januari en tijdens het weghalen van de bouwketen eind maart/begin april zullen fetsers tijdelijk over een baan van bouwplaten worden geleid. Hierbij is er geen sprake van oponthoud.

Alle woningen en bedrijven in de omgeving van de Vollenhoverbrug blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten, ook tijdens de nachtelijke afsluitingen. Hierover zijn aparte afspraken gemaakt met politie, brandweer en ambulancediensten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra