Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 mei 2024
Agenda
Active

Virus slaat toe bij hertenkamp

Geplaatst op: 22 maart 2023

Deze keer verdrietig nieuws. De trouwe bezoekers is het vast al wel opgevallen dat er nog maar 1 pauw en een paar kippen en hanen buiten lopen. We hebben te maken gehad met een ziekte onder de dieren en er zijn in korte tijd veel hanen, kippen en 3 pauwen overleden.

We hebben nog ontlasting van de pauwen naar een dierenarts/laboratorium gestuurd om te zien om welke ziekte het ging, maar hier was geen geneesmiddel voor, we denken een soort vogelgriep, waarschijnlijk verspreid door meeuwen of wilde ganzen welke ook in het kamp komen voor voedsel.

Er is geprobeerd om zoveel mogelijk dieren op te hokken, (vandaar dat er nu ook in het laatste hok een deur zit), maar dat hielp niks. Het betreft alleen de hanen, kippen, parelhoenders en pauwen. De duiven en alle soorten eenden hebben geen last. Ook met de herten gaat het goed. Momenteel worden alle hokken goed ontsmet. Heel jammer dat ons dit is overkomen, de vrijwilligers hadden net als sommige van U ook echt een band met de dieren die uit de hand gevoerd konden worden.

Ander nieuws is, dat er eerdaags een zogenaamd zwaluw hotel geplaatst gaat worden. De stichting JIJ had zoiets liggen en via via is een samenwerking tot stand gekomen waarbij wij als Hertenkamp voor een redelijk bedrag dit hotel konden overnemen. Een soort winwin situatie voor stichting JIJ en het Hertenkamp. (Dit was al in gang gezet voor de ziekte toesloeg).

Van het resterende geld, dat we nu nog in kas hebben, gekregen van U via acties als de Venoose Pas en de RABO Clubactie, willen we pas weer als alle seinen op groen staan nieuwe dieren aanschaffen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra