Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 mei 2024
Agenda
Active

Zwaluwhotel geplaatst in Hertenkamp 

Geplaatst op: 5 mei 2023

Op woensdagmorgen 2 mei is er een zwaluwhotel geplaatst in het Hertenkamp Vollenhove, met behulp van de vrijwilligers van Stichting JIJ en Salverda Bouw. De paal, die al een tijdje in beton gegoten was, stond al klaar en de Gemeente bracht hun hoogwerker om de kast op de paal te plaatsen. De zwaluwnestjes, inclusief die aan de schuur, zijn geschonken door dhr. Altena van Salverda Bouw. Daarnaast hebben de vrijwilligers een aantal platen die over waren van de renovatie G. Schenckstraat/Cartouwe gebruikt om de binnenkant van het grote hok te bekleden.

Het zwaluwhotel is niet het enige wat opvalt in het Hertenkamp. Zo staat er nu ook een oude boomstronk rechtop, dankzij de hulp van de hoogwerker. Deze boomstronk dient als nestplaats voor de Carolina eenden. Helaas heeft een (steen)marter een eend gepakt die aan het broeden was op vier eieren in een boomstam bij de vijver, waardoor het nest nu leeg is.

Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen te melden. Zo zitten er in de kasten achter de vijver tussen de struiken meerdere eenden te broeden, en is er zelfs één te vinden onder de ruif waar de herten komen eten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra