Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Tributefestival Het Zwarte Goud klaar voor onvergetelijke dagen

Geplaatst op: 31 mei 2023

Een tent die in de wijde regio rondom Sint Jansklooster zichtbaar is, wijst bezoekers de weg naar Tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud. De organiserende goudzoekers zijn helemaal klaar voor een onvergetelijk festival met gasten als The Kik, Peter Koelewijn, Henk Wijngaard en veel vergeten en toch onvergetelijke artiesten uit de afgelopen decennia. Vanaf donderdag staat het festivalterrein al bol van de activiteiten.

“We hebben een ongelooflijk avontuur meegemaakt met bijzondere ontmoetingen, televisieoptredens en heel veel aandacht in de media. Het festival is daarvan het slotstuk”, vertelt Germaine Rook tussen al het regelwerk door. En ook het festival staat volop in de spotlights. RTV Oost verzorgt een televisieregistratie en zendt die special op 9 juni uit. De omroep volgde de organisatoren de afgelopen weken ook al in een prachtige serie die vanavond (woensdag) voor het laatst te zien is.

Maar bovenaan staat muziek en aandacht voor artiesten die dat verdienen. “Dat was ons vertrekpunt”, zegt Rook. Samen met de andere goudzoekers interviewde ze tientallen artiesten van vroeger. Die verhalen staan in een boek dat op het festival verkrijgbaar is. En een groot aantal van hen is zaterdag aanwezig of treedt op. Het tributefestival begint om 18.00 uur, maar vanaf 10.00 uur is er al een gezellige vrijmarkt. Die eindigt om 14.00 uur.

Hoofdact van het festival is The Kik, een band die schatplichtig is aan de artiesten die zaterdag ook aanwezig zijn. Presentatoren zijn Jannes Mulder uit Steenwijk en de van het legendarische Op Volle Toeren-bekende Chiel Montagne. De organisatie verwacht een dampende feesttent waarin de artiesten het applaus krijgen dat ze verdienen. Kaarten gingen de afgelopen weken in rap tempo over de digitale toonbank, maar er zijn nog steeds kaarten beschikbaar.

Donderdag 1 juni om 18.00 uur begint een muziekmarathon. Vinylliefhebbers en radiostations uit de regio vormen een commune die drie dagen lang vinyl draaien. Ze zenden uit op de frequentie van ZwartewaterFM die haar zender beschikbaar heeft gesteld. Op donderdagavond staan ook een bingo en het Kloosterse kampioenschap klaverjassen op het programma.

Op vrijdag zijn koffieleuten vanaf 10.00 uur welkom voor een bakje zwart goud. ’s Middags verandert deze koffietijd in een vrijdagmiddagborrel. Een reden om het festivalterrein te verlaten, is er daarna niet. ’s Avonds is er namelijk een Amerikaanse barbecue, waarvoor gasten dus hun eigen food mee moeten nemen.

En zaterdag is dan de dag voor families en ’s avonds voor de vergeten artiesten. Bij dat festival aanwezig zijn? Koop dan je kaarten op www.hetvergetenzwartegoud.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra