Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Brigitte en Jasmijn beginnen eigen schoonheidssalon Gloss

Geplaatst op: 11 juli 2023

De twee jonge onderneemsters Brigitte Prins (20) en Jasmijn de Jonge (21) openden afgelopen maand de deuren van hun eigen schoonheidssalon in Meppel. “Aan een eigen zaak kun je je eigen draai geven en als je door wil groeien in deze branche is een zaak opzetten de beste stap”, vertelt Brigitte uit Zwartsluis.

Beide dames werkten eerst in Zwolle. “Maar daar merkte je dat er ook veel klanten uit Meppel en omgeving kwamen. Hier zijn wel salons, maar veelal aan huis. We zagen dus de ruimte om samen een eigen zaak te starten en Meppel leek ons een hele geschikte stad. Het is een bruisend centrum met hele gemoedelijke buren. Daarnaast hebben we hier een heel mooi plekje”, vult Jasmijn uit Sint Jansklooster aan.

De vriendinnen hadden beide de ambitie om voor zichzelf te beginnen en eind maart kwam die wens in een stroomversnelling terecht. Ze kregen de mogelijkheid om een pand te huren en gingen aan de slag om dit in rap temp te verbouwen. Enkele maanden later doet niets meer herinneren aan de kledingreparatiezaak die er in het pand gevestigd zat. “Op 1 mei kregen we de sleutel en op 10 juni zijn we geopend”, vertelt Brigitte.

De dames richten zich gezichtsbehandelingen, BIAB, en (semi)permanente make-up. De schoonheidssalon is van dinsdag tot en met zaterdag open. De zaak raakt op stoom en daar zijn de dames blij mee: “We willen graag een regiofunctie vervullen. Want we merken dat ook veel klanten woonachtig zijn in de dorpen rondom Meppel.”

Gloss is ook te volgen via Instagram.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra