Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
22 juli 2024
Agenda
Active

Tipgevers suggereren ‘vergismoord’ in zaak echtpaar Vis

Geplaatst op: 18 september 2023

De recentelijk gelanceerde website van Klaas Vis uit Rotterdam over de moord op zijn ouders in Vollenhove, die veertien jaar geleden plaatsvond, heeft al snel succes geboekt. Tot nu toe zijn volgens De Telegraaf ongeveer vijftien tips binnengekomen. Deze tips variëren van informatie over een getuige die rond de tijd van de moord iemand bij het huis van het echtpaar heeft gezien tot speculaties over een vergissing als mogelijk motief voor de moord. Het is dit weekend precies veertien jaar geleden dat de ouders van Klaas, Jurre en Marrie Vis, levenloos werden aangetroffen in hun huis. Ze waren zowel neergeschoten als gestoken, en er leek niets uit hun huis te zijn gestolen.

Een jaar na de moord, in september 2009, werd Klaas’ broer Pieter door de politie gearresteerd, maar hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Klaas Vis is sindsdien gefrustreerd dat de moord nog steeds onopgelost is. Hij heeft daarom een website gemaakt waarop hij vraagt om tips. Hij is verheugd over de respons tot nu toe en ziet dat zijn initiatief vruchten afwerpt. Hij heeft plannen om de website verder uit te breiden.

De ontvangen tips omvatten ideeën van mensen die graag willen helpen bij het oplossen van de dubbele moord door verschillende scenario’s voor te stellen, evenals concrete aanwijzingen. Sommige mensen hebben zich gemeld als bekenden van een getuige, terwijl anderen de mogelijkheid hebben geopperd dat de moord een vergissing was. Er wordt gesuggereerd dat een nabijgelegen bedrijf, gelegen nabij het huis van het echtpaar Vis aan De Weyert, mogelijk betrokken was bij een ernstig conflict met buitenlandse uitzendkrachten. Het zou kunnen zijn dat bij een wraakactie per ongeluk het verkeerde huis werd aangevallen. De politie in Oost-Nederland houdt nog steeds rekening met het scenario van een ‘vergismoord’.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra