Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 mei 2024
Agenda
Active

‘Tied d’r bi’j kuier’ door centrum van Vollenhove voor goede doel

Geplaatst op: 7 oktober 2023

(Ingezonden) De prachtige stad Vollenhove staat op zaterdag 28 oktober in het teken van een sfeervolle avondwandeltocht, ook wel bekend als de “Tied d’r bi’j kuier”. Voor wandelaars die zich graag laten verrassen. Er is een route uitgezet waarbij op enkele plaatsen fakkels de richting zullen aangegeven. Spannend, sportief en voor een goed doel.

De 4e editie van dit evenement wordt georganiseerd door de Lions Steenwijkerland en heeK als doel fondsen te werven voor het Stadsmuseum en de Botterwerf in Vollenhove.

In het dialect betekent “Tied d’r bi’j” letterlijk dat we er tijd bij krijgen, omdat de klok een uur wordt teruggezet. Ook als u geen tijd “over” hebt is dit een interessante uitnodiging. Gun uzelf de ervaring om mee te lopen door de historische straten en de omgeving van Vollenhove. Misschien kent u Vollenhove al wel, maar de prachtige historische gebouwen, de pittoreske doorkijkjes en de unieke sfeer zullen in de vroege avond, donker en bij volle maan, heel anders bij u binnenkomen.

Vollenhove is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De stad wordt gekenmerkt door prach:ge historische gebouwen, piMoreske doorkijkjes en een unieke sfeer. Onderweg zijn er rustmomenten, soms met muziek , soms met een verhaal , soms met uitleg. Als start- en eindpunt is niet voor niets gekozen voor het Stadsmuseum; neem vooral ook de gelegenheid te baat om inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van de stad. De rustmomenten worden uiteraard ook gebruikt voor koffie, soep en een alcoholische tussendoortje.

De voorgaande jaren vond de avondwandeltocht tweemaal plaats in Steenwijk en eenmaal in Giethoorn. Dit jaar schittert Vollenhove als gaststad voor deze bijzondere gelegenheid. Deelnemers kunnen zich opmaken voor een avond vol verrassingen terwijl ze de historische pracht van Vollenhove ontdekken.

We starten vanaf het Stadsmuseum Vollenhove, Bisschopstraat 36 tussen 19:30 uur en 20:30 uur. Met een lengte van ongeveer 5 a 6 kilometer en inclusief de onderbrekingen en verrassingen duurt de tocht ongeveer 1,5 tot 2 uur. De deelnamekosten voor deze betoverende avond bedragen €10,- per persoon. Kinderen €5,- Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.lionssteenwijkerland.nl en via Instagram lions_steenwijkerland

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra