Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
4 mei 2024
Agenda
Active

Welke voordelen behaal je met infraroodpanelen?

Geplaatst op: 20 oktober 2023

(Adv.) Met de naderende wintermaanden wil je juist warmte en geborgenheid in huis halen. Verlichting van kaarsjes, warme dekens en decoraties zorgen voor sfeer en comfort. Daarnaast zal de verwarming alweer snel aan moeten, waarbij zorgen om energiekosten eveneens kunnen opkomen. Infrarood panelen zijn nieuwe decoratieve elementen in je woning, die hierin voor een aantrekkelijk alternatief kunnen zorgen. Naast dat je ermee een sfeervolle uitstraling in je woning mee kunt creëren, zijn infraroodpanelen bovendien een stuk energiezuiniger dan conventionele verwarming. Lang niet iedereen is echter op de hoogte van de voordelen die met infraroodpanelen zijn te behalen. Bij CozyCool zijn diverse modellen en uitvoeringen aan infraroodpanelen verkrijgbaar.

Decoratief kunstobject

Met infraroodpanelen kun je naast woningen ook kantoren of andere gebouwen verwarmen. Deze panelen hang je als decoratie aan wanden of zet je staand neer in je woning, waarbij warmte wordt afgegeven. Ze zijn eenvoudig te installeren, waarna de voordelen direct merkbaar worden. Door het plaatsen van infraroodpanelen wordt warmte geleidelijk door de gehele ruimte verspreid en blijft deze warmte bovendien langer hangen. Je hoeft hierdoor niet flink te stoken, voordat je woning aangenaam warm wordt. Wanneer je slechts enkele ruimtes of delen van je woonkamer wilt verwarmen, dan kun je de infraroodpanelen eenvoudig verplaatsen of richten. Je kunt de warmte hierdoor eenvoudig sturen, zodat je niet aan warmte verspilt. Met infraroodpanelen haal je decoratieve wandversiering in huis, doordat een afbeelding naar keuze op het paneel verschijnt. Hiermee haal je naast warmte bovendien kunst in huis.

Voordeel met infrarood panelen

Infrarood panelen zijn een gezonder alternatief op conventionele verwarmingsmethoden, doordat er hierbij geen lucht wordt gecirculeerd. Dit vermindert het risico op stof- en allergieproblemen. Bovendien biedt het een duurzame oplossing voor hogere energiekosten. Je bespaart aanzienlijk op energie en bijkomende kosten. Je kunt kiezen uit diverse fraaie stijlen en afbeeldingen, waardoor infrarood panelen in huis een mooie aanwinst zijn op het complete interieur. Doordat je niet de gehele ruimte hoeft te verwarmen wanneer dit niet nodig is, blijft het gebruik van infraroodpanelen energiezuinig en voordelig. De warmte richt zich op objecten in huis, zoals meubelen maar ook mensen. Positieve effecten zijn hierdoor te behalen voor mensen met fysieke klachten, zoals reumatische aandoeningen of astma en allergieën. De infrarood warmte zorgt voor gezondheidsvoordelen en blijft aangenaam hangen in de ruimte naar keuze. 

Genieten van warmte met infraroodstraling

Infraroodpanelen maken geen gebruik van schadelijke uv-straling, waardoor de warmte die vrijkomt geheel veilig is in gebruik. De warmte zorgt er daardoor voor dat je aangenaam kunt ontspannen in een kalme en warme omgeving. Daarnaast bieden ze een stijlvolle uitstraling, waardoor infraroodpanelen ook uitstekend in kantoren kunnen dienstdoen. Infraroodpanelen met afbeelding maken een heus statement en zullen bij velen in de smaak vallen. Een energiezuinig en kostenbesparend alternatief op conventionele verwarming voor woningen of bedrijfspanden met een voorliefde voor kunst en comfort. 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra