Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Gouden frommel voor ‘Rijke Stinkerd’

Geplaatst op: 4 november 2023

Zaterdag 4 november was de dag waar veel jonge wagenbouwers naar hebben uitgekeken. De Burght in Vollenhove was “prop” vol met een bezoekersaantal van bijna 600 mensen! Familie en belangstellenden van alle leeftijden kwamen een kijkje nemen bij de wagens waar ruim 100 kinderen, in- en om Vollenhove, hard aan hebben gewerkt.

Gouden frommel

27 groepen kids zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om hun fantasierijke propjeswagen vorm te geven, met als doel de felbegeerde hoofdprijs: ‘De Gouden Frommel’. Die ging dit jaar naar “Rijke stinkerd” gemaakt door de groep “De badeendjes” (Nori, Jirte, Kirsten, en Veerle). De wagens die eindigden op de 1e, 2e en 3e plek, zijn beloond met een mooie beker. Naast de hoofdprijs konden de groepen óók een figuratieprijs winnen net zoals bij het ‘grote’ Corso in augustus. Die ging dit jaar naar de groep “Carribeantjes” (Cato, Maud, Emma, Jade en Emma).

Applaus

De jonge wagenbouwers werden ontvangen met een luid applaus in de zaal en na een korte introductie van V.V.V.V.-voorzitter Claudia Lassche ging het Frommelcorso Vollenhove 2023 van start. De middag werd gepresenteerd door Trisanna Hofman.

Steeds professioneler

Onder andere een stinkdier, een grote taart, een haai en een bakje patat speciaal trokken zaterdag aan het publiek in de Burght voorbij. Niet alleen de wagens waren prachtig, ook de kinderen zelf hadden alles uit de kast getrokken om hun wagen zo creatief mogelijk neer te zetten. Zo waren er vakantiegangers, voetballers, duikers, aliens en een grote opgeblazen haan te zien.

Ieder jaar zien de wagens er steeds professioneler uit. Zo is er dit jaar gebruik gemaakt van bewegende delen, verschillende soorten verlichting en bij één wagen was er zelfs muzikale begeleiding door een cello. Kortom, het was een Frommelcorso van hoog niveau. Daarnaast is er naast de traditionele ‘propjes’ van crêpepapier waar de wagens normaal uit bestaan, dit jaar ook veel gebruik gemaakt van alternatieve materialen, zoals zure matjes, purschuim, sierplanten en hout.

Allemaal winnaars

Elke deelnemer kreeg een mooie medaille, omdat je natuurlijk sowieso al een winnaar bent als je met een team een wagen kunt bouwen en deze durft te laten zien voor zo’n groot publiek. Hieronder de top 3.

Top 3

1️ Rijke stinkerd – De badeentjes (Nori, Jirte, Kirsten, en Veerle)

2️ De haai – De Boys (Lars, Levi, Noud, Jesse en Kaj)

3️ Fabeltjeskrant- 3 J’s (Stijn, Jelle, Jordy)

Na alle spanning van het Frommelcorso mocht de jeugd zich heerlijk uitleven tijdens het wagenbouwersfeest. Het was al met al een zeer geslaagde middag!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra