Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Warme kleding, schoenen en dekens gezocht voor Oekraïne

Geplaatst op: 15 november 2023

(Ingezonden) Vanuit Oekraïne hebben we een noodkreet ontvangen: de winter staat voor de deur en de kledingdepots zijn leeg. Daarom wordt er in gezamenlijkheid door de diaconie van de Gereformeerde kerk, Werk in Uitvoering en Dorotty een inzamelingsactie georganiseerd op 18 november 2023.

Het is van levensbelang dat de depots zo snel mogelijk gevuld worden met warme winterkleding, schoenen, dekens en slaapzakken voor zowel kinderen als volwassenen.  Daarnaast is er dringend behoefte aan kaarsen, incontinentiemateriaal, luiers en accessoires zoals sjaals, sokken, mutsen en wanten.

Omdat de nood hoog is hopen we op een grote inbreng. We willen u daarom oproepen om ook buíten uw eigen kledingkast te zoeken. Misschien kan een vriend of familielid nog iets missen óf vindt u zelf iets geschikts bij de kringloop of op Vinted. Uw hulp wordt enorm gewaardeerd! Na afloop van de inzamelingsactie op 18 november zullen de spullen zo spoedig mogelijk naar het depot in Hongarije worden gebracht. Van daaruit vindt een verdere distributie naar de kledingdepots in Oekraïne plaats.

Heeft u geen spullen beschikbaar, maar wilt u wel graag een bijdrage leveren?  Dan kun u ook een gift overmaken op rekeningnummer NL07 RABO 0117 3880 68 t.n.v. Stichting Dorotty Oekraïne.

Inzamellocaties:

Zwartsluis: De Poort, Het Singel 16, 18 november van 09:00 tot 15:00 uur

Hasselt: De Schakel, Kastanjelaan 3, 18 november van 10:00 tot 12:00 uur

Vollenhove: Productieweg 5, vrijdag 17 november, van 14:00 tot 20:00 uur

St, Jansklooster: Vossenkamp 60, 18 november van 11:00 tot 13:00 uur

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra