Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
1 mei 2024
Agenda
Active

Tweede editie Lichtjesfestival JY

Geplaatst op: 25 november 2023

Ervaar de magie van ontelbaar veel fonkelende lichtjes, gezelligheid én vooral samen zijn. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van het Lichtjesfestival van JY, het kerstevenement van en voor Vollenhove en omgeving. Er is leuks en lekkers voor jong en oud. JY komt toch ook?! Wees welkom op 8 december van 15.00 tot 20.00 uur aan de Weg van Rollecate 17 in Vollenhove.

Tijdens deze vrijdagmiddag en -avond zijn er tussen een zee van lichtjes allerlei kraampjes te vinden. Ze worden gevuld door tal van lokale en regionale ondernemers, creatieve inwoners van Vollenhove en de medewerkers van Pand 17. Voor elk budget is er wel iets te vinden en te doen. Van mooie (handgemaakte) cadeaus voor de feestdagen, kerstdecoraties, sieraden, keramiek, snoepgoed en nog veel meer. Uiteraard neemt Pand 17 (kerst)cadeaus van eigen label en haar kerstwensboompjes mee.

Workshops, lekkers en muziek

Naast het struinen langs de kraampjes is er natuurlijk ook iets te doen. Doe mee met creatieve kerstworkshops of rooster heerlijke marshmallows boven ons knisperend haardvuur. En die smaken uiteraard het best in combinatie met warme chocolademelk. Voor de liefhebber is er ook huisgemaakte warme snert met een broodje. Let op: dit lekkers is allemaal voor nop!

Het haardvuur is er ook om je even bij op te warmen en te genieten van de gezelligheid en muziek. De vrolijke noten worden dit jaar verzorgd door de Vollenhoofsche fanfare, het Vollenhoofsch Visserskoor én het popkoor Vollenhove. Swingen of meezingen mag! Kijk op www.stichtingjy.nl of volg de socials van JY voor het muzikale programma en de workshops.

Wensboom 

Net zoals andere jaren mag de Wensboom van JY weer worden gevuld met wensen en dromen voor iemand die het goed kan gebruiken. Met een deel van de opbrengst van de kerstwensboompjes vervult Stichting JY er zoveel mogelijk. Heb je ook een wens voor een dierbare of misschien wel voor iemand die je wat minder goed kent? Hang dan die wens voor een ander in onze Wensboom tijdens het Lichtjesfestival. Wie geef je dan een ander een lichtpuntje in deze donkere maanden.

Samen zijn, dat is waar het om draait bij het Lichtjesfestival van JY. De ‘lichtpuntjes’ en ‘warmte’, die zijn er natuurlijk letterlijk maar ook figuurlijk. De tijd van het jaar vraagt om oog en aandacht voor elkaar. Niet alleen voor familie en vrienden dichtbij. Ook voor mensen in de buurt die je wat minder goed kent of iemand waarvan je weet dat die het niet makkelijk heeft.

Tijdens het Lichtjesfestival is iedereen van harte welkom. Jong én oud! Kijk om je heen, geniet van de zee van lichtjes, van de gezelligheid en vooral van elkaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra