Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 mei 2024
Agenda
Active

Arjen Plessen jaar langer bij V.H.K.

Geplaatst op: 15 december 2023

Arjen Plessen blijft hoofdtrainer van V.H.K. De Zwollenaar verlengde zijn aflopende contract met een jaar. Ook zijn assistent John van ’t Westeinde en keeperstrainer Jelle Verburg blijven de club uit Sint Jansklooster nog een seizoen trouw.

Plessen keerde afgelopen zomer terug als hoofdtrainer bij V.H.K., de club die hij eerder tussen 2004 en 2008 ook al succesvol diende. Na een jaar sabbatical nam de Zwollenaar de taak op zich om de club uit Sint Jansklooster weer in rustig vaarwater te brengen.

Rust terug in club

V.H.K. kende een turbulent seizoen waarin zowel de trainers Edwin Duim als Manuel Schilder opstapten. Dat had zijn weerslag op de sportieve resultaten en leidde uiteindelijk tot degradatie naar de vierde klasse. Met zijn staf slaagde Plessen erin om de rust terug te brengen binnen de selectie en alle geledingen van de club.

Juiste staf op juiste plaats

Die opdracht koppelden zij in de eerste seizoenshelft aan resultaten, want het vlaggenschip van V.H.K. draait momenteel mee in de top van de vierde klasse.

“Arjen en zijn staf zijn op dit moment de juiste mensen op de juiste plaats”, stelt voorzitter Cor Heetebrij. “We zijn blij dat we nog een jaar samen verder gaan.”

Fijne spelersgroep en organisatie

Ook Plessen zelf is content met zijn contractverlenging. “Net als in mijn eerste periode hier heb ik het weer erg naar mijn zin. We werken met een fijne spelersgroep, waar nog volop rek in zit. Ook is het leuk om in een organisatie te functioneren waar veel spelers uit mijn eerste periode hier deel van uitmaken.”

Ruime ervaring

Plessen is inmiddels ruim twintig jaar actief als trainer. Zijn loopbaan startte in 2002 bij HTC. Vervolgens leidde zijn carrière hem langs V.H.K., sc Rouveen, Lutten, Bergentheim, FC Meppel en wederom HTC. Bij die laatste twee clubs fungeerde Van ’t Westeinde ook als rechterhand. Met Verburg werkt Plessen dit seizoen voor het eerst samen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra