Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
15 mei 2024
Agenda
Active

Bibliotheek brengt kindervoorstelling en open poëzie

Geplaatst op: 12 januari 2024

Eind januari 2024 haakt de Bibliotheek Kop van Overijssel aan bij twee landelijke campagnes: de Nationale Voorleesdagen en de Poëzieweek. In het kader van de Poëzieweek is er op donderdag 25 januari 2024 van 19.30 tot 21.30 uur  het Open Podium Poëzie in de Bibliotheek Steenwijk. In het kader van de Nationale Voorleesdagen reist de muzikale voorstelling Help! Een verrassing! op zaterdag 27 januari 2024 langs de Bibliotheek Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove.   

Het Open Podium Poëzie verzorgt de Bibliotheek Steenwijk in samenwerking met Stichting J.C. Bloem en de Galerie Steenwijk. Voor belangstellenden is er een korte poëzieworkshop; ervaring is niet nodig, een nieuwsgierige geest en liefde voor taal is voldoende. Na de workshop is er voor wie wil ruimte om op het open podium voor te dragen uit eigen of andermans werk. Wie deze avond alleen wil komen luisteren, is ook van harte welkom. Deelname is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda of via de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273.

Nationale voorleesdagen

De muzikale voorstelling Help! Een verrassing! is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Miriam Bos dat is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Mizzemos Kinderliedjes brengt deze voorstelling om 10.00 uur in de Bibliotheek Steenwijk, om 11.30 uur in de Bibliotheek Oldemarkt en om 14.30 uur in de Bibliotheek Vollenhove. Aan de hand van vertelplaten vertelt zij het fantasierijke verhaal van August de Vos en Suus de Eekhoorn, afgewisseld met liedjes en muzikale activiteiten. De voorstelling is voor kinderen vanaf 2 jaar. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra