Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Eerste Kinderkledingbeurs Blokzijl een succes

Geplaatst op: 5 februari 2024

(Ingezonden) Het was een komen en gaan van bezoekers tijdens de eerste editie van de Kinderkledingbeurs in Blokzijl, afgelopen vrijdag. Al de hele middag was de organisatie met een aantal vrijwilligers bezig om de ingebrachte kleding en speelgoed een plekje te geven in de foyer van ‘De Ploats’ in Blokzijl.

En wat was er veel ingebracht! Van kleding tot spelletjes, speelgoed, puzzels. Zelf heuse poppenhuizen, loopauto’s of zelfs maxi cosi’s voor de jongsten. Er was dan ook voor ieders wat wils en de bezoekers gingen dan ook met een goed gevulde tas weer naar huis of namen nog een drankje aan de bar.

De organisatie had geen idee wat ze konden verwachten, maar er werd zoveel kleding gebracht dat deze in ieder geval ruimschoots zijn overschreven. Gelukkig hebben een aantal kinderen van de basisschool ‘De Schutsluis’ in Blokzijl ook meegeholpen met het sorteren van de kleding. Aangezien de leerlingen daar werkten aan een kledingthema, win – win situatie dus.

Dit gold ook voor Stichting JY, alle overgebleven kleding werd namelijk grotendeels gedoneerd aan deze stichting welke rijdt met een Pop-Up Truck. Deze winkel op wielen heeft kleding voor iedereen met een kleine beurs. Ook beide scholen in Blokzijl kregen een donatie in de vorm van speelgoed.

De beurs zal zeker een vervolg gaan krijgen. Wanneer dit is en in welke vorm is nog niet bekend, houd daarvoor in ieder geval de facebookgroep van Kinderkledingbeurs Blokzijl in de gaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra