Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 april 2024
Agenda
Active

Jill en Tess winnen lokale finale voorleeswedstrijd Steenwijkerland

Geplaatst op: 8 februari 2024

Jill de Wit van De Schutsluis uit Blokzijl en Tess Wink van de Lisdodde in Wanneperveen hebben op 6 en 7 februari 2024 de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Steenwijk. Binnenkort vertegenwoordigen de winnaars de gemeente Steenwijkerland in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen De Nationale Voorleeskampioen 2024.

Per avond werden tien of elf kandidaten om beurt door presentator Hanneke Kanis naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Jill las een fragment voor uit het boek ‘Complot 365 – Januari’ van Gabrielle Lord. Tess las voor uit ‘Spijt!’ van Carry Slee.

Juryrapport

Terwijl de deelnemers zich vermaakten, trokken juryleden Daniëlle Schothorst, Marjanne Oost, Margriet Leenheer en wethouder Trijn Jongman zich terug. Zij beoordeelden de voorlezers op zaken als verstaanbaarheid, emotie, tempo en contact met het publiek. De juryleden vonden dat Jill erg rustig en beheerst voorlas en tegelijk veel spanning bracht. Door de emotie die Tess heel goed overbracht waren de juryleden sprakeloos. Jill en Tess zijn twee van de elf deelnemers die op woensdag 28 februari 2024 meedoen aan de regionale finale in de Bibliotheek Kampen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra