Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
16 mei 2024
Agenda
Active

Wetland bouwt huur- én koopwoningen in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 15 maart 2024

Na de zomer start Wetland Wonen met de bouw van 33 huur- en starterskoopwoningen in Blokzijl en Sint Jansklooster. Het bouwen van huurwoningen doet Wetland Wonen vaker. Maar na indringende oproepen van starters uit Blokzijl en Sint Jansklooster bouwt Wetland Wonen ook 4 starterskoopwoningen in Blokzijl en 8 in Sint Jansklooster.

De druk op de woningmarkt is groot, zowel voor mensen die willen huren als voor starters op de koopmarkt. Voor hen is het moeilijk om een betaalbare woning te vinden. ‘Daarom bouwen we in deze kleine kernen zowel sociale huurwoningen als koopwoningen’, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen. ‘Ook in Blokzijl en Sint Jansklooster moet je als starter een betaalbare woning kunnen vinden en daarom vinden we het belangrijk om woningen toe te voegen.’ In Blokzijl gaat het om 5 compacte huurwoningen, 4 seniorengeschikte huurwoningen en 4 compacte starterskoopwoningen. In Sint Jansklooster gaat het om 12 compacte sociale huur en 8 compacte starterskoopwoningen.

Start verkoop op 25 maart

De oproep naar starterskoopwoningen werd onder andere gedaan door Kim Ruiter en Hennique Knobbe, vertegenwoordigers van de starters in Sint Jansklooster. ‘We zijn blij dat het nu echt gaat gebeuren. Het heeft lang geduurd en ons veel energie gekost, maar we zijn blij voor alle starters in Sint Jansklooster en Blokzijl dat de gemeente en Wetland Wonen overstag zijn gegaan.’ Bonthuis Vaartjes Makelaars verzorgt de verkoop. Op 25 maart a.s. start de verkoop met een informatieavond in De Burght in Vollenhove. In september wordt een informatieavond over de huurwoningen georganiseerd.

Samen de schouders eronder

‘Mooi dat de schop in de grond kan’, vindt wethouder Melvin Smit. ‘Dat is mede de verdienste van de startersgroepen die zich hier echt voor ingespannen hebben. De roep om woningen is groot. Daarom kwam ook de financiële steun uit de landelijke Startbouwimpuls als geroepen. Daardoor konden deze twee nieuwbouwprojecten in de versnelling. Daarmee voegen we in één klap 21 sociale huurwoningen en 12 starterskoopwoningen aan onze woningvoorraad toe.’ De omgevingsvergunning voor Sint Jansklooster is inmiddels verleend en die voor Blokzijl wordt binnenkort verwacht. Na vergunningverlening kan Wetland Wonen in september starten met de bouw. De oplevering wordt dan verwacht in het derde kwartaal van 2025.

Bijlage: afbeelding 1 impressie nieuwbouw Blokzijl – afbeelding 2 impressie nieuwbouw Sint Jansklooster.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra