Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
15 mei 2024
Agenda
Active

Korps Vollenhove behaalt 3e prijs bij brandweerwedstrijd

Geplaatst op: 18 maart 2024

In Denekamp werden zaterdag de provinciale brandweerwedstrijden klasse 112 en klasse brand gespeeld. Na een periode van 5 jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld, speelde korps Vollenhove voor het eerst mee op onderdeel brand. Samen met 9 andere brandweerkorpsen uit veiligheidsregio Twente en IJsselland streden zij om het incident zo snel en veilig mogelijk brandmeester te maken.

Leden van het korps vertellen: “Rond 15:40 uur stoppen we met de Tankautospuit voor het pand Byk Netherlands. In het pand is brand uitgebroken en van de BHV krijgen we te horen dat er twee personen worden vermist. We doen een verkenning, vragen de BHV’er uit en maken hierop een inzetplan. We redden een slachtoffer, blussen een brand, sluiten een kapotte hete stoomleiding en redden een tweede slachtoffer. Nadat het incident meester is doen we een naverkenning en pakken het voertuig weer schoon in.”

Dit resulteerde in een wedstrijdtijd van een kleine 38 minuten, de beste pompbediende en een derde plaats in de provinciale wedstrijden klasse brand.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra