Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Unieke kievitsbloemen excursies bij Hasselt

Geplaatst op: 21 maart 2024

Staatsbosbeheer / Marijke Kodden

Staatsbosbeheer organiseert in april voor natuurliefhebbers diverse excursies naar De Brommerd, de grootste bloeiplaats van de kievitsbloem in Nederland. Met drie verschillende excursies, geleid door een ervaren boswachter en diverse partners zijn er mogelijkheden genoeg om deze zeldzame en mooie bloemen te bewonderen.

 Op 17 april om 10:00 uur, vertrekt de excursie vanaf Kalkovenwegje 3, 8061 CZ Hasselt, met een idyllische boottocht vanuit Hasselt, georganiseerd in samenwerking met ‘Varen in De Wieden’. De boot brengt deelnemers naar De Brommerd, waar ze aan wal gaan om samen met de boswachter de kievitsbloemen te verkennen. De excursie duurt 2,5 uur en kost €20 per persoon. Aanmelden is verplicht via deze link.

Huifkartocht naar De Brommerd

Op 17 april om 18:00 uur, vertrekt een huifkar met trekker vanuit Natuurboerderij Hoogeboom, Verkavelingsweg 4A, 8061 PK Hasselt. De boswachter zal onderweg meer vertellen over de bloemen voordat de deelnemers het natuurgebied betreden. Na de verkenning van De Brommerd brengen de deelnemers een bezoek aan de boerderij. De totale duur van de excursie is 2 uur en de kosten bedragen €20 per persoon. Aanmelden is vereist via deze link.

Wandelexcursie over De Brommerd:

Op woensdagmiddag 24 april om 13:00 uur, nodigt Staatsbosbeheer deelnemers uit voor een ontspannen wandeling met de boswachter over De Brommerd om de kievitsbloemen van dichtbij te bewonderen. De kosten bedragen €8 per persoon voor een wandeling die 2 uur duurt. Aanmelden is noodzakelijk via deze link. 

Alle excursies vereisen vooraf aanmelding, en de organisatoren raden deelnemers aan om een fotocamera mee te nemen om de kievitsbloemen goed vast te leggen. Let op dat alle excursies alleen doorgaan bij voldoende deelname.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra