Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Typediploma voor groepen 7 & 8 Wiedewereld

Geplaatst op: 5 april 2024

(Ingezonden) Afgelopen week was het dan eindelijk zover, de diploma-uitreiking. In de afgelopen maanden heeft groep 7-8 van Chr. Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster de typcursus gevolgd. Van november tot maart zijn de kinderen druk in de weer geweest met het leren typen. Tijdens de eerste les, waarbij juf Gabrielle, de typelerares van de fa. Beens uit Genemuiden, de eerste start maakte, werd de kinderen uitgelegd hoe het programma werkte en hoe om te gaan met het toetsenbord. Bepakt met een toetsenbord en typemap gingen de kinderen die dag naar huis om voor de periode van een half jaar iedere week een aantal uur te typen.

En er werd niet alleen thuis hard gewerkt. Ook op de dinsdagen dat de typelerares niet op school kwam, werd er aan het begin van de middag een uur lang getypt.

En dan, na een periode van hard werken, was afgelopen dinsdag het grote moment daar. De diploma-uitreiking. Natuurlijk was ook juf Gabrielle aanwezig. Allemaal kregen de kinderen te horen wat hun resultaten waren en mochten zij hun handtekening onder dit mooie document zetten. En met de uitreiking van dit diploma is er een eind gekomen aan een periode van hard werken achter de computer voor het typediploma. De kinderen mogen trots zijn op zichzelf en op elkaar. Ze hebben het fantastisch gedaan!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra