Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
15 mei 2024
Agenda
Active

Frouk Alice Weijs columnist voor Land Veno Actueel

Geplaatst op: 31 augustus 2020

Frouk Alice Weijs uit Sint Jansklooster bindt zich als columnist aan de nieuwe nieuwswebsite voor Vollenhove en Sint Jansklooster: Land Veno Actueel.

Vanaf september zijn de bijdragen van Weijs-Kroek één keer in de maand te lezen op de nieuwsuitgave. Robert Jansema, uitgever van de nieuwe website: “Frouk Alice heeft jarenlange ervaring als columniste bij onder andere De Nieuwsbode. Ze zegt waar het op staat, schetst herkenbare situaties en weet dit op te tekenen tot humoristisch verhaal of interessante overdenking. Een vrouw die weet wat er speelt en niet onder stoelen of banken schuift hoe ze daarover denkt. Dat is wat ik zocht in een nieuwe columnist en wat Frouk Alice te bieden heeft. We zien haar als een welkome kracht voor onze redactie.”

Frouk Alice was direct enthousiast toen ze werd benaderd door de nieuwe website: “Toen Robert mi’j vruug of ik via een column mee wil warkn an zien ni’jswebsite was et binn een paar telln veur mekare. Want schrievn doe ik graag. Niet alleen over mien gezinsperikeln maar ok over andere zaakn. Hoe older a-k wörre hoe uutgespreukener mien mening argens over wördt. De eventuele opbrengst of iemand mi’j doarumme niet meer mag of liever uut de weg goat neem ik doarin veur lief. Ik kan niet mit et hele Landveno dikke vriendn weezn. Netuurlijk geef ik der acht op dat ik niemand persoonlijk beledige, maar zolange ik mien eign mening op mag schrievn, doe ik dat mit alle plezier.

Robert gef mi’j in disse columns de vri’jheid um mien mening te ventileern. Ontzettend leuk dat hi’j mi’j hierveur e-vroagd ef. Ik goa de uutdaging dan ok heel graag an.”

In de nieuwe rubriek ‘Zeg et ies’, die één per maand verschijnt, krijgt de schrijfster een vraag voorgeschoteld van de nieuwsredactie. Frouk Alice vindt dat naar eigen zeggen een leuke manier om haar schrijfsels invulling te geven: “Um de onderwarpn zo ofwisselelnd meugelijk te holln em wi’j besleutn um de thema’s bried te holln. Zo kan et een vroage over opvoeding weezn, of over perikeln op et Landveno, of over iets was ons allemoale meer dan normaal bezig höldt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra