Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Influencer Derk Spans verovert Insta met snack-account

Geplaatst op: 31 augustus 2020

Derk Spans (24) uit Vollenhove heeft zich afgelopen maand in sneltreinvaart ontpopt tot influencer van de snackwereld. Het begon als grap, maar inmiddels heeft hij zelfs al bedrijven die hem sponsoren.

Op het instagramaccount ‘FitByDerk’ plaatst Derk iedere dag een lekker recept uit de frituur. Het account is ontstaan als grap: “Ik werk in de snackbar van Camping ’t Akkertien. Daar stond ik met collega’s te bakken. We hadden het d’r over dat insta-accounts over gezond eten als paddenstoelen uit de grond kwamen. Dat moet natuurlijk niet ten koste gaan van snackbarren. Daarom hadden we bedacht om ook een account aan te maken, maar dan voor de promotie van lekkere snacks. We twijfelden nog: Fit By Derk of Fat By Derk, maar het is toch Fit geworden.”

Het account heeft na 20 dagen al meer dan 500 volgers. “Iedere dag plaats ik een lekkere snack op insta. M’n fanbase belt me zelfs al op als ik het bijna vergeet die dag. Met het account wil ik graag laten zien dat vet eten ook gezond kan zijn, als je maar genoeg beweegt”, lacht de twintiger.

Het account levert Derk veel hilariteit op. Zo werd hij benaderd door snackleverancier Elite uit Neede. De vertegenwoordiger kwam langs met verschillende soorten snacks voor Spans. Ook lokale ondernemers weten influancer Derk te vinden. “Bastiaan Smit, de beste uienkweker uit Vollenhove, levert nu ook uitjes voor de berenhappen en de frikandel speciaal! Deze uien zijn van A-kwaliteit! Top of the bill”, vertelt de frituurkoning van vakantiepark ’t Akkertien. Deze producten krijgt Derk kosteloos aangeboden in ruil voor reclame via een tag.

Derk blijft voorlopig nog wel druk met zijn hobby. “Als ik alle snacks heb gepromoot, ga ik over op menu’s. Eigenlijk is het natuurlijk één grote grap, maar het is heel leuk om te doen”, meldt de snackkenner. Speciaal voor het bezoek van de redactie toverde Derk een malse kipschnitzel uit de vetvijver. Vakkundig kondigt hij de snack aan op zijn account en daarna eet hij zijn snack op: “Erg lekker.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra