Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Zangkoor Sursum Corda doet mee met Rabo Clubsupport

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Christelijke gemengde zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster is dit jaar een van de deelnemers aan de Rabo Clubsupport-actie. Met de financiële ondersteuning van de bank wil het zangkoor ouderen in de regio een muzikaal hart onder de riem steken.

Vanwege het coronavirus was het voor de bijna 30 koorleden en hun dirigent de afgelopen maanden niet mogelijk om de wekelijkse repetitieavond te houden. Dat maakt het plezier van samen zingen en optreden er niet minder om, weet voorzitter Tiny van der Linde. “Volgend jaar maart hopen we ons 75-jarig jubileum te vieren. Samen zingen geeft ons al jarenlang vreugde.”

Optreden in verpleeghuis

Sursum Corda is blij met de deelname aan de actie van de Rabobank, waarbij verenigingen meedelen in de winst. Het bestuur hoefde niet lang na te denken over besteding van de financiële ondersteuning. “Het geldbedrag dat we hopen te ontvangen gebruiken we voor optredens in verzorgings- en verpleeghuizen in de regio. Ouderen hebben het de afgelopen periode erg zwaar gehad, vooral toen zij vanwege het coronavirus geen bezoek konden ontvangen. We gunnen het hen om weer te genieten van koor- en samenzang.”

Omzien naar elkaar

De zangvereniging weet dat tehuizen en andere instellingen niet altijd beschikken over een groot budget voor bijvoorbeeld optredens. Sursum Corda kan met de opbrengst van de Clubsupport-actie nieuwe muziekstukken aanschaffen en deze belangeloos ten gehore brengen. “We zijn een christelijke vereniging. Omzien naar elkaar past bij onze identiteit. Juist op deze manier kunnen we heel veel ouderen een muzikaal hart onder de riem steken.”

Stem en steun het koor

Stemmen op Sursum Corda of een van de andere deelnemende verenigingen kan van 5 tot en met 25 oktober. Stemmen kan door in te loggen in de Rabo-app of op de website van de rabobank.nl/clubsupport. Via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn lidmaatschap’ kan men klikken op Rabobank Clubsupport. “Met uw stem steunt u ons koor, zodat wij mooie avonden kunnen organiseren voor onze medemensen. Alvast bedankt voor uw stem!”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra