Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 mei 2024
Agenda
Active

Weijs ICT: ‘Mensen blij maken, daar doe ik het voor’

Geplaatst op: 2 oktober 2020

“Mensen blij maken door hun computer of laptop weer te repareren, daar doe ik het voor”, vertelt Aluarth Weijs. De eigenaar van Weijs ICT is inmiddels een jaar fulltime aan het werk als zelfstandig ondernemer en dat bevalt hem naar eigen zeggen erg goed.

Weijs (26) studeerde in 2014 af als ICT’er en kon vervolgens aan de slag als systeembeheerder bij Royal Huisman in Vollenhove. Vorig jaar was de twintiger toe aan wat anders. Hij besloot om zijn contract in te ruilen en aan de slag te gaan als zzp’er.

Weijs ICT groeide uit tot een bedrijf met lokale functie. “Bijna alle klanten zitten in Zwartsluis, Vollenhove, Belt-Schutsloot en Sint Jansklooster. En vaak komen ze bij mij door mond-tot-mondreclame. Bedrijven en particulieren kunnen hier terecht voor reparatie en aankoop van laptops of computers. Verder bouwt Weijs ICT ook websites en kan er desgewenst les worden gegeven in omgaan met de computer of mobiele telefoon”, legt Aluarth uit. Verder is Weijs ICT hét adres voor het systeembeheer van bedrijven.

Ook met de geldende corona-maatregelen biedt Weijs ICT passende oplossingen. “Voor bedrijven kunnen we regelen dat personeel vanuit huis kan werken. Vaak kunnen we ook nog op afstand met de computer meekijken als er wat loos is”, vertelt Weijs. Ook na de persconferentie van afgelopen week merkte hij dat mensen weer vaker thuis aan de slag gaan. “Dan bellen ze bijvoorbeeld even voor een nieuw toetsenbordje”, sluit Weijs af.

Kijk voor meer informatie op https://www.weijsict.nl/

Dit was het eerste artikel in de serie ‘Op de zaak bij…’. Wilt u de lezers Land Veno Actueel ook (kosteloos) kennis laten maken met uw onderneming? Neem dan contact op met Robert Jansema via redactie@landvenoactueel of 0636073878. Volgende week zijn we op de zaak bij René van restaurant Het Wapen van Utrecht.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra