Agenda
Active

VENO lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Geplaatst op: 12 oktober 2020

SV VENO is tegen zijn eerste nederlaag van het nog prille seizoen aangelopen. Na drie ruime overwinningen op rij was de thuisclub, waar Marc Overmars lang geleden zijn eerste stappen op het voetbalveld zette, zondag met 2-0 te sterk.

Desondanks staat VENO nog wel bovenaan in de tweede klasse K, omdat EMMS met 5-0 heeft verloren van LSC 1890. Epe en Zuidwolde kunnen nog over VENO heen, als zij hun inhaalwedstrijd winnen. Met Sven Buimer in de basis en Bram Bergkamp op de bank, begonnen de Venosen aan het treffen op de Veluwe. Epe begon scherper en feller aan de wedstrijd, dit resulteerde in een vroege goal. Aan de rechterkant kreeg de buitenspeler van Epe de bal en gaf deze vanaf de achterlijn voor. Bij de eerste paal werd de bal binnen getikt door Koen Logen. Een valse start voor VENO.

VENO kwam na de goal wat meer uit hun schulp en creëerde kleine mogelijkheden. Arnoud Post schoot vanaf zestien meter de bal voorlangs en Mark Hofstede schoot de bal naast. Echter bleef het spel op en neer golven en kreeg ook Epe mogelijkheden, want uit een vrije trap belandde de bal op de lat. In de 36e minuut kreeg Epe een vrije trap net over de middenlijn. De bal werd snel genomen en werd achter de verdediging gelegd. Stefan Lokhorst wist de bal over de uitkomende Peter de Boer te wippen, waardoor VENO op een 2-0 achterstand kwam. VENO protesteerde nog tevergeefs bij de scheidsrechter, omdat de bal niet stil lag bij de vrije trap.

In de rust greep trainer Marcel Post in. Hij bracht Bram Bergkamp en Barend van der Meulen in het veld voor Sander Smit en Mark Hofstede. Ook tactisch werd er het een en ander omgezet, waardoor VENO beter voor de dag zou komen in de tweede helft. VENO kon wat verder naar voren voetballen en won steeds meer tweede ballen, maar men moest oppassen voor de tegenaanvallen van Epe. VENO creëerde meer mogelijkheden. Een schot van Roy Visscher werd gekraakt. Frank Post en de ingevallen Stefan Vis schoten de bal over. Maar Epe kreeg de grootste kans van de tweede helft. Na een lichte overtreding van Peter de Boer, werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter. De Boer tikte de bal weg en raakte daarbij de tegenstander. Echter maakte hij zijn “fout” goed, door de strafschop te keren.

In de slotminuten werd er weinig meer gecreëerd en zodoende moest VENO zijn eerste verlies van het seizoen accepteren. Volgende week speelt VENO thuis tegen sc Emmeloord. VENO zinspeelt op revanche, omdat vorig seizoen de thuiswedstrijd met 2-5 werd verloren van de ploeg uit de Noordoostpolder.

Opstelling: Peter de Boer; Sander Smit (46, Bram Bergkamp), Guido Wind, Sven Buimer, Wim Schuttenbelt; Arnoud Post, Mark Hofstede (46, Barend van der Meulen); Roy Visscher, Ilias El Haddad (68, Stefan Vis), Frank Post; Selvin de Boer