Agenda
Active

VHK 3 wint op eigen veld van de Bleistarten

Geplaatst op: 12 oktober 2020

(Ingezonden door onze VHK-drie-correspondent) Het derde wint voor het oog van diverse supporters met 3-2 van Bleistarten 4. Ondanks het verbod voor de supporters op het sportpark wisten ze ons via de bossen te vinden. Ook online blinkt het derde uit met ruim 300 volgers! Binnenkort loten we uit al onze volgers een winnaar voor de meet en greet met speler naar keuze! Wie wil dat nou niet??

Na de nederlaag van vorige week tegen H.J. Compagner en Co had het derde wat goed te maken. In eerste instantie kon het duo van Benthem/Croes beschikken over een 13-koppige selectie. Deze keer, en waarschijnlijk ook de laatste keer, brengt Corona ons wat geluk. VHK 4 wordt door het hardnekkige virus afgelast en zodoende konden Lok & Slot aansluiten bij het vlaggenschip van de club.

Rond de klok van kwart voor 2 trappen we af op het kunstveld. Het woord gras laten we in dit geval weg achter kunst. Het veld is zo vlak als een pooltafel en met een paar druppies water erop is eigenlijk normaal voetballen hier niet op mogelijk. Niet dat we dat kunnen maar toch. Na 2 minuten onderschept Muus de bal op eigen helft en speelt met een strakke bal Pu aan die net over de middellijn staat. Met een splijtende pass stuurt hij de Board diep, laatst genoemde kapt een tegenstander uit en schiet fraai binnen, 1-0. De volgende 40 minuten hebben we niks in te brengen. De Bleistarten hebben een geweldig veldspel. Het enigste probleem voor hun is dat dit bij de 16 meter stopt en zodoende wordt er eigenlijk geen echte kans gecreëerd. Vlak voor rust geeft Pu een crosspass over de gehele verdediging op Klaver. Helaas schiet hij veel te onrustig en jaagt hem richting Kadoelen. Rust.

Na rust presteert het 3e stukken beter en domineert de eerste 30 minuten. Misschien dat een aantal wissels van de “rooie” hier mee te maken had. Half zorgcentrum de Schans werd namelijk ingebracht. Gaat u er even voor zitten, het volgende kan als schokkend worden ervaren: in de 63e minuut gaat Weijs op snelheid, ja serieus, langs de tegenstander en geeft strak voor. Hier staat de Board op de juiste plek, 2-0. 8 minuten later neemt Pu de bal aan en kopt deze door op de Board die met een puntertje de 3-0 maakt. Het lijkt de genadeklap voor de Bleistarten. Echter weten ze nog 2 goals te maken in de slotfase waardoor het nog spannend lijkt te worden. Dit kwam doordat voorstopper Koendert er met ouderdomsklachten eraf moest. Echter fluit scheidrechter Tuin na exact 90 minuten af en pakt het 3e de 4e overwinning van het seizoen.

Onder leiding van Man of the match Lok vertrekt het 3e richting de 2e kantine. Lok speelde, zonder dat het Mooiweer was, zich behoorlijk in de kijker bij Croes. In de plaatselijke kroeg wordt de overwinning goed gevierd onder genot van een aantal glazen water met wat hop, gerst en wat alcohol. Volgende week zijn we vrij en kunnen met allemaal lekker een weekendje weg.

MOTM: Lok
Scheidsrechter: T. Tuin, kreeg een 6,5.
Bier op sportpark “Sportpark Monnikenmolen”: n.v.t.

2’. 1-0 Board (Pu) 63’. 2-0 Board (Weijs) 71’. 3-0 Board (Pu) 81’. 3-1 89’. 3-2