Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

PvdA wil extra woonwagenstandplaatsen

Geplaatst op: 27 november 2020

In oktober 2018 stelde de fractie van de PvdA al eerder vragen over de stand van zaken met betrekking tot de woonwagenstandplaatsen in Steenwijkerland. Maar het schiet niet op volgens de partij, daarom trekt men opnieuw aan de bel voor de laatste stand van zaken.

In de beantwoording op die vragen gaf het college aan dat er zich mensen hadden gemeld bij zowel de gemeente als bij Woonconcept, maar dat de behoefte nog niet geheel in kaart was. In navolging hierop zou, in overleg met de woningcorporaties de behoefte aan standplaatsen nader worden geïnventariseerd en een vervolgtraject worden bepaald.

Inmiddels zijn er 2 jaren verstreken en lijkt het onderwerp woonwagenstandplaatsen te zijn vergeten. Er lijkt op dit moment ondanks de toezegging van het college dit met de woningbouwvereniging op te zullen pakken, geen vervolg aan gegeven te worden. Dit terwijl volgens een rondvraag van onze fractie onder de woonwagenbevolking in Steenwijkerland wel degelijk een grote vraag naar deze standplaatsen is, en er volgens hen ook een aantal gesprekken zijn geweest.

“Volgens de beantwoording van 2018 heeft iedere inwoner het recht te wonen hoe hij of zij dit wil, het zij binnen zekere kaders. We mogen stellen dat woonwagens binnen deze kaders vallen”, aldus Jannes Mulder, raadslid namens de PvdA.

Als gevolg van verder uitblijven van informatie stelt Jannes Mulder de vraag of het, na twee jaar radiostilte, niet eens tijd is voor actie en dus nieuwe extra standplaatsen.

“De fractie is benieuwd naar de bevindingen na aanleiding van de gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen de gemeente en de woonwagenbevolking; wat de resultaten zijn van de voorgenomen inventarisatie en, nog belangrijker, of er na aanleiding van deze inventarisatie een traject word ingezet met als doel aan de behoefte te voldoen”, sluit Mulder af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra