Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Petitie tegen zonnepark al 250 keer ondertekend

Geplaatst op: 2 februari 2021

Een bezoekje van Steenergie viel Klaas en Annie Muizelaar rauw op hun dak. Afgelopen vrijdag werd het echtpaar verteld dat er plannen zijn om een zonnepark in hun achtertuin aan te leggen. Ze begonnen een handtekeningenactie die inmiddels door meer dan 250 mensen is ondertekend.

“Een paar jaar geleden zijn wij hier aan de Noordwal komen wonen. Dan ga je er niet vanuit dat er enkele jaren later plannen zijn voor een groot zonnepark naast je deur. Ik ben niet tegen zonnepanelen in het algemeen, maar waarom moet het zo nodig in de natuur of op landbouwgrond? Gooi eerst daken van bedrijven vol, voordat je weilanden vol gaat gooien”, vertelt Annie Muizelaar.

Ze startte een handtekeningenactie. “Heb ik vorig jaar ook gedaan toen men zonnepanelen wilde neerleggen bij het gemaal. Daarvoor moesten meer dan 150 bomen worden gekapt. Uiteindelijk zijn ze er wel gekomen. Ook wil ik met de handtekeningenactie kijken of er meer mensen faliekant tegen zijn. Als wij de enige zijn, hoeven we niet te gaan proberen om dit tegen te houden. Als meerdere mensen uit de omgeving dit soort plannen niet zien zitten, kunnen we er mogelijk voor zorgen dat de panelen mogelijk ergens anders komen te liggen.”

Mogelijk kunnen omwonenden ook ‘profiteren’ van de stroom die wellicht opgewerkt gaat worden. “Zolang daar nog geen hamerslag op is gegeven, blijven we tegen. Als het zonnepark er definitief komt, kunnen we altijd nog om tafel met Steenergie. Voor nu richten we ons op de handtekeningenactie en gaan we om tafel met de wethouder die over dit onderwerp gaat.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra