Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Dominee Wolters vertrekt vermoedelijk naar de Jordaan

Geplaatst op: 5 maart 2021

Dominee Dick Wolters van de Hervormde Gemeente Vollenhove – Sint Jansklooster vertrekt vermoedelijk naar Amsterdam. De Noorderkerk in hartje Jordaan heeft zich voorgenomen om een beroep uit te brengen op hem.

De predikant geeft aan dat de eerste contacten rond Kerst op gang kwamen. “Ze hebben al een voorganger in de Noorderkerk, maar ze zochten nog een pionierspredikant die de Jordaan meer betrekt bij de kerk. Dat sprak mij persoonlijk ook aan. Ik heb tot mijn veertiende in Lima gewoond, de hoofdstad van Peru. Dus wat dat betreft ben ik wel gewend aan het leven in de stad. Mensen verkijken zich misschien ook wel een beetje op de stad, elke wijk kun je haast als een groot dorp zien”, legt Wolters uit.

De Noorderkerk is een Gereformeerde Bondsgemeente in Amsterdam en behoort daarmee tot het behoudende deel van de Protestantse Kerk in Nederland. Van zwarte kousen en hoedjes is echter geen sprake. “Het is alsnog de Gereformeerde Bond in Amsterdam hè?”, lacht Wolters. “Het is een wijk met gemeenteleden uit de hele stad. Op zondag zaten er (voor corona) ongeveer 350 tot 400 mensen tijdens de Eredienst, maar bijna niemand uit de Jordaan. Aan de pionier-predikant de taak om samen met een team vrijwilligers ook de mensen uit de wijk te betrekken bij God en geloof”, zegt de predikant.

De komende periode worden de laatste formaliteiten vastgelegd om het beroep definitief te maken. “Als ik het beroep aanneem, vertrekken we waarschijnlijk rond de zomervakantie zodat onze jongens hier het schooljaar kunnen afronden. Onze zonen zijn gewend aan het platteland en wat dat betreft ook wel een beetje rauwdouwers. Dus het zal een beetje wennen worden. Toch wisten ze dat een verhuizing op den duur niet te vermijden was. Ik sta nu negen jaar in Vollenhove en ze voelden ook aan dat ik op den duur beroepen kon worden”, besluit Wolters.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra