Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Veel animo voor geplande opening buitenbad Vollenhove

Geplaatst op: 5 maart 2021

Onno Kloosterboer (links) verwacht dat het water maandag 21 graden is.

Het buitenbad in Vollenhove gaat maandag open, momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om alles klaar te maken voor een nieuw zwemseizoen. Het binnenbad gaat niet open, want momenteel is enkel buiten sporten toegestaan.

De weersomstandigheden zijn donderdagmiddag niet uitnodigend om een duik te nemen. Buiten is het zes graden en de vlaggetjes langs de badrand wapperen stevig vanwege de kille wind. Toch plonzen naar verwachting maandagochtend de eerste leden van zwemvereniging Steenwijk’34 het water in. Tot blijdschap van de vereniging én het zwembad. Ze zijn namelijk samen opgetrokken richting de gemeente en de veiligheidsregio om een vervroegde opening mogelijk te maken.

“In een eerder stadium van deze tweede lockdown hadden we al het plan opgevat om het buitenbad te openen, maar de gemeente en de veiligheidsregio zagen dat niet zo zitten. Het bleek allemaal erg lastig om een opening voor elkaar te krijgen vanwege de geldende regels. Maar naar mate er meer (openlucht)zwembaden de deuren openden, zoals in Zwartsluis, besloten we toch maar weer een tweede poging te ondernemen. Sindsdien is het best snel gegaan, drie weken geleden kregen we groen licht. Vorige week hebben we de bak schoongemaakt en sinds deze week staat het water er in. Normaal gaan we pas in juni open met het buitenbad, maar dat is dit jaar dus veel eerder”, zegt badmeester Onno Kloosterboer.

Casper en zijn vrouw Christien Dollekamp zijn ook erg blij dat het bad gevuld is. “De leden van onze zwemvereniging hebben het inderdaad gemist. Een groep zwemmers heeft de afgelopen periode zelfs in het open water gezwommen om toch in beweging te blijven. Daarnaast hadden we een groep die trainde in Zwartsluis”, zegt Christien, voorzitster van de zwemvereniging uit Steenwijk. Dat het bad open gaat, wil niet zeggen dat ze daar ‘even’ twee uurtjes per week van profiteren. “Nee, we krijgen hier twaalf trainingsblokken per week. Van maandag tot en met zaterdag iedere ochtend en iedere avond. Alle leden die graag willen zwemmen, kunnen zich opgeven. We merken vooral dat jeugd tot 17 jaar staat te trappelen. Ook zijn er tijdens de lockdown nieuwe leden bijgekomen die nu voor de eerste keer bij onze vereniging gaan trainen”, stelt Dollekamp.

Naast de trainingen voor wedstrijdzwemmers kan ook de particulier een duik komen nemen. “Mensen kunnen vooraf reserveren, per dag zijn we vier uur open voor publiek. Er is veel animo voor, 100 mensen hebben zich al aangemeld. Per tijdsblok laten we 16 zwemmers naar binnen. Om alles corona-technisch soepel te laten verlopen komen mensen de overdekte zwemzaal niet in, buiten hebben we namelijk tenten neergezet. Zwemmers kunnen thuis hun badkleding al aantrekken. Voor nu moeten we nog even geduld hebben, het water is 15 graden. Naar verwachting stijgt de temperatuur de komende dagen tot 21 graden”, besluit Kloosterboer.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra