Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Links heeft weinig voet aan de grond in Vollenhove

Geplaatst op: 19 maart 2021

Lange rijen voor het stembureau in Vollenhove woensdag. (foto: Janine Renes)

VVD en het CDA zijn tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in Vollenhove de grootste geworden. Omdat briefstemmen niet per kern in inzichtelijk zijn, is niet duidelijk vast te leggen wie van deze twee partijen uiteindelijk de winst pakt. VVD behaalde in De Burght 467 stemmen, CDA 462.

De PVV werd derde met 296 stemmen, gevolgd door de ChristenUnie met 199 stemmen. Geen enkele progressieve partij behaalde in Vollenhove meer dan 200 stemmen. Toch is de landelijke winnaar D66 ook in Vollenhove redelijk populair met 191 rode vakjes. Ook de PvdA (140) en de SP (126) hebben vergeleken met andere linkse partijen redelijk gescoord. Vooral GroenLinks verloor veel stemmen, 47 mensen uit Vollenhove stemden op de partij. De Partij van de Dieren wist 50 Venose stemgerechtigden naar De Burght te krijgen.

Nieuwkomers bleven ook niet onopgemerkt. Volt behaalde 22 stemmen en JA21 noteerde in Vollenhove een einduitslag van 49. De Boer Burger Beweging behaalde evenveel stemmen als JA21. Ook conservatief rechts kreeg de nodige mensen op de been, FvD werd vijfde met 162 stemmen en de SGP harkte 46 stemmen binnen.

Vollenhove had één stembureau. Dat zorgde voor een flinke rij en wachttijden tot wel een half uur. Ook na 21.00 uur werden nog veel stemmen uitgebracht om iedereen recht toe te doen.

Lees hier de uitslagen van Kadoelen en dorpshuis Sint Janskamp.

Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Briefstemmen en partijen met minder dan 30 stemmen niet meegerekend.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra